1910356.jpg

Ostin kerran tällaisen kirjan itselleni, joku masentavan päivän piristys se oli. En ole vielä kuitenkaan kerennyt (muistanut) avata opusta kertaakaan.

Tänään raivasin parvekkeelta kuolleita ja puolikuolleita kukkia kompostiin ja huomasin tuoksupelargonien kukkivan! Ajattelin heti että täytyy tutkia kirjaa. Vaikka olen kasvattanut pelargoneja ihan omaksi huviksi siemenestä jo vuosia, en tiedä niistä juurikaan mitään. No, aloin kuitenkin kattella ANTM ja ihanaista Tyraa ja niin taas jäi kirja avaamatta. Jos sitten huomenna..

Laitoin tuoksupelarit ikkunalaudalle ja pikku papukaija ei ollut ollenkaan samaa mieltä ratkaisusta. En tiedä kuinka hyvä hajuaisti kaijoilla on vai esteettistä silmääkö ei miellyttänyt? Ainakin yksi tuntemani kaija haistaa himoitsemansa juustoviipaleetkin monen metrin päästä! Tai sitten sekin vain NÄKEE sen juuston.

1910334.jpg

Tässä taas yksi loistavasti onnistunut kuva (varmaan kamerassa vikaa) mielestäni kivasta ideasta.

Laitoin talvella kirkkaan sydänvalosarjan tällaiseen purkkiin. Sen valossa oli kiva sipsutella yöllä vessaan. Tunnelmaa.

1910332.jpg

3-4 vuotta sitten tekemäni nallekranssi.

Yhtenä yönä heräsimme kauheaan rytinään, iso koivu oli kaatunut puoliksi talon päälle. Kun puu oli sahattu ja viety 'klapioitavaksi', keräsin kaikki riippaoksat joita olikin valtava kasa. Niistä vääntelin monta kranssia, mm. tämän pohjan, ja on niitä oksia vielä jäljelläkin pussillinen. Taitavat vaan olla niin kuivia että enää ei kannata väännellä.

1910347.jpg

Uskomaton kukinta! Ja toisessa nuppuja!

 

Metsästä löytyi pussillinen kanttarelleja ja muutama hapero. Minä en niitä löytänyt. Tässä minun löytöjäni:

1910445.jpg

Tämä on ilmeisesti (en nyt vanno kuitenkaan) sellainen sieni joka liikkuu. Olen siitä lukenut ja se sai kyllä varauksettoman ihailuni. En nyt tietenkään nimeä muista ja kirjakin taitaa olla maalla.

1910451.jpg

Näitä ihastuttavia limapläjäyksiä oli siellä täällä, mitä lie.. Siis ihan ilman mitään sieniäkään, pelkkiä limarökäisyjä. Ja metsä on sellainen paikka että ne on kyllä metsän omia tuotoksia, oliskohan etana?

1910456.jpg

Todennäköisesti tämä on pöllön sulka. Pöllöpariskunta pesi metsänlaidassa ja ainakin yksi poikanen heillä oli. Nyt ovat jo häipyneet. Kaunis.

Näin myös tikan joka naputteli kelon latvassa mutta se oli liien kaukana kuvattavaksi.

Oli ihana syksyinen metsäretki!